tisdag 8 februari 2011

Möte 22 februari: Finns det verkligen lju(s) i (m)örkret?

OK. Vi fattar. Socialdemokratin upplever just nu sin värsta kris någonsin. Därför är det väntat att nästan all tid och kraft i medias bevakning av sossarna just nu går åt att beskriva denna kris på längden och tvären. Konstigt vore annars.

Men mitt i all (s)-bedrövelse med valförluster, partiledaravgångar och debatter om en socialdemokrati på fallrepet finns en och annan ljusglimt med valvinnande socialdemokrater som går mot strömmen. Ni får därför ursäkta om vi avbryter det något introverta tillika ångestfyllda arbetet med självrannsakan och partiledarbyte, med att just uppmärksamma några av dessa lysande undantag.

Till vårt februarimöte har vi nämligen bjudit in två representanter för den socialdemokrati som så sent som 2010 visade att (s) kan vinna val.

Vi kommer bland annat att träffa Anders Johansson som sedan valet 2002 är kommunstyrelsens ordförande i Sigtuna kommun. Han och hans partikamrater lokalt har gått framåt i varje val sedan dess, något som är unikt i en kommun där (m) styrt varannan mandatperiod sedan kommunsammanslagningen. Vad är framgångsreceptet? Går det att applicera på andra delar av såväl länet som landet?

Vår andra gäst för kvällen är Björn Sundin, nyblivet kommunalråd i Örebro kommun, och under valrörelsen 2010 valgeneral för (s) i kommunen. Vad gjorde att (s) gick framåt just där, när det gick så dåligt på så många andra ställen? (I skrivande stund diskuteras det förvisso om nyval pga felräknade röster i ett valdistrikt, men oavsett hur det går med den frågan gick (s) de facto framåt i kommunalvalet)

Tid för mötet: Tisdagen den 22:a februari kl 18.00
Plats: SKB:s huvudkontor, Blekholmstorget 30 i Stockholm (ett stenkast från det nya Schibsted-huset där vi var vid vårt förra möte).

Vi träffas utanför entrén kl 17.55. Ring 070-269 91 15 om du är sen och vill bli insläppt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar